Vinkart

Musserende/ Champagne

* = Innholder: Sulfitt

Prossecco Valdobbiadene Superiore Brut, Terre di San Venanzio 465,-*

Frisk og god musserende vin, produsert etter samme prinsipper som champagne, men med annengangsgjæring på tank. Fra Veneto i Italia.

Lys, strågul på farge, mange, små bobler. Dufter av pærer og grønne epler. Duftene kommer igjen i smaken; frisk, med noe sitrus, fin mousse. Lett å like.

 

Cava Masia Brut Festival, Castillo Perelada 395,-*

Fra området Catalonia i Spania. Laget på de klassiske druene Parelada,

Macabeo og Xare-lo. Produsert etter samme prinsipper som champagne, med annengangsgjæring på flaske i hele 15 mnd. Frisk og fruktig vin, med behagelig mousse.

 

Lykkebobler Brut Rosé, Castillo Perelada 415,-*

Tørr, frisk og fruktig musserende rosé, laget på druene Garnaxta, Pinot Noir og Trepat. Fra den anerkjente produsenten Castillo Perelada, som er hoffleverandører i Spania. Meget god appetittvekker før måltidet, men også nydelig til skalldyr og lette fiskeretter.

Kunstneren Björg Thorallsdottir står bak etikett trykket og har vært med å velge ut vinen.

 

Champagne Palmer Brut Reserve N.V 825,-*

Lys og strågulfarge med mange små, elegante bobler. Aromatisk duft av friske grønne epler, fersken, mandel og et flott preg av gjærbakst. Tørr Champagne med hovedvekt av Chardonnay druen, men også mye Pinot Noir. De har nydelig syre, flott fruktkonsentrasjon og en herlig mousse. Lang mineralsk avslutning. Utmerket til blåskjell, hummer, kamskjell, sushi o.l men også nydelig som aperitiff.

 

Riesling Brut Sekt, Reichstrat Von Buhl 599,-*

Tørr og frisk Sekt, med delikate bobler. Rene aromaer av epler, urter og sitrus, med super konsentrasjon, fantastisk syrlighet og lang avslutning. En tydelig riesling med super kompleksitet. Laget etter den klassiske champagnemetoden med annengangsgjæring 15 mnd på flaske. God som aperitiff, men passer også til hvitt kjøtt, aller best med sjømat og skalldyr.

 

Glass med musserende vin

Prossecco Superiore DOCG, Terre di San Venanzio 105,-*

Lykkebobler Brut Rosé, Castillo Perelada 95,-*

Allergener: Sulfitt

Hvite viner

* = Innholder: Sulfitt

Ca’ del Magro Superiore, Monte del Frá 449,-*

Blanding av lokale druer, hovedsakelig Garganega og trebbiano. Druene kommer fra 40-50 år gamle vinstokker, alle druene kommer fra samme vinmark.

En aromatisk, men tørr hvitvin, med smak av epler, tropiske frukter og sitrus, – lang ettersmak. Passer til det meste. En vin som har fått mange utmerkelser både i Italia og internasjonalt, en av toppvinene fra produsenten.

 

Sileni Cellar Selection Sauvignon Blanc, Marlborough, New Zealand 460,-*

Sauvignon Blanc druen fra New Zealand har blitt verdenskjent, særlig i vinene fra Marlborough.

Distinkt preg av stikkelsbær på duft, sammen med tropiske frukter. En «crispy» og tørr vin med flott syre, modnet på ståltanker. Denne hvitvinen passer som hånd i hanske til asparges eller krabbe, men også reker, salater og f.eks. grillet fisk.

 

Chablis, Simonnet-Febvre 495,-*

Klassisk Chablis hvor druene kommer fra 35 år gamle vinstokker. Familieeid vingård som startet sin produksjon i 1840. Dufter av eple og sitrus. En tørr vin, frisk og fruktig med god fylde og mineralpreg, elegant stil. Nydelig i følge med fyldige supper, sjømat og skalldyr.

 

RK Riesling Trocken, Reichsgraf Von Kesselstatt 485,-*

100% Riesling, – ”kongen” av de hvite druene. Aromatisk duft av grønne epler og sitrus. En tørr, men fruktig og frisk vin, rene og klare aromaer og med lang ettersmak. En ”allround” vin som passer veldig godt til fisk- og skalldyrretter, supper og salater eller rett og slett bare som en aperitiff.

 

Thr3 Monkeys Riesling 375,-*

100% Riesling. Halvtørr, med aromatiske toner av eple og noe sitrus. Sødme i begynnelsen, men går deretter over i en saftig friskhet. Passer ypperlig til asiatisk krydrede retter, og for de som ønsker en halvtørr, lettdrikkelig hvitvin.

 

Pomino Bianco, Frescobaldi 485,-*

En av få hvite viner fra den anerkjente produsenten og adelsfamilien Frescobaldi i Toscana, Itali. Laget av 90% chardonnay og 10% Pinot Bianco druer. Lys strågul farge med aromaer av hvite blomster, sitrus modne epler og pærer. Fruktig vin med god struktur og fylde, lang ettersmak med hint av mineraler. Passer utmerket som aperitiff med også godt til retter med lyst kjøtt, gode salat og fisk og skalldyr

Allergener: Sulfitt

Røde viner

* = Innholder: Sulfitt

Valpolicella Cl. Superiore Ripasso, Monte del Frá 449,-*

En typeriktig Ripasso, fra det beste området i Veneto, Valpolicella Classico, fra enkeltvinmarken «Lena di Mezzo» i området Fumane utenfor Veneto. Druene tørkes fra høsting i oktober og frem til pressing i desember, hvor annengangsgjæring foregår med drueskall fra Amarone produksjon. Vinen har en dyp rød farge, aroma og smak av mørke, røde bær. Passer til røde kjøttretter, vilt og oster. Klassisk vin til pasta, men også flott til lyst kjøtt og kraftige retter av hvit fisk.

 

Barbera d`Alba Dina, Negro 475,-*

Fra familieeid vingård i Piemonte, hvor tre sønner og en datter har overtatt etter pappa Giovanni. Med historie tilbake til 1670 er Negro familien en kjent og velrennomert vinprodusent i sitt område. Vinen er laget på 100% Barbera drue. Dette er en saftig og frisk vin «til hverdags». Moderat syre og bløte tanniner, balansert, med preg av kjølig kirsebær. Barbera d`Alba laget med sjel og klasse. Lett å drikke, lett å like.

 

Nipozzano Chianti Rúfina Riserva, Frescobaldi, Toscana, 495,-*

Adelsfamilien Frescobaldi har laget vin i over 30 generasjoner i Toscana.

En moderne myte forteller at «Nippozano» betyr «uten brønn» og refererer til områdene øst for Firenze som har svært lite vann tilgjengelig. Vinen kommer fra det beste området i Chianti, nemlig Rúfina. Den er hovedsakelig laget på Sangiovese druer, har en ren duft av mørke bær, tanninnene er integrerte og gir vinen en fylde som sitter lenge. Vinen er lagret i 2 år på eikefat og 3 måneder på flaske før den slippes for salg. Passer nydelig til rødt kjøtt, gjerne grillet, samt vilt og lasagne.

 

Amarone della Valpolicella Classico, Monte del Frá 795,-*

Dyp rubinrød farge. Aromatisk og karakteristisk Amarone med duft av modne kirsebær, plommer, lakris med krydder tone som kanel og pepper. Elegant og tørr vin, robust og kompleks med pent balansert syre og en stor fruktkonsentrasjon. En sjenerøs vin som både kan drikkes alene om man er glad i kraftige viner, men passer utrolig godt til rødt kjøtt og spesielt vilt, eller modne oster.

 

«L`O de Joncier» Côtes du Rhône – Domaine de Joncier 495,-*

Biodynamisk produsert vin fra Lirac i Frankrike. Vinen har en rubinrød farge med delikate og lyse aromaer av kirsebær, urter og litt toast. Rund og full av karakter på smak, med behagelige tanniner og flott balanse. Lang modning, som resulterer i en frisk og ren vin. Vinen er kun lagret på sementtanker som resulterer i friske og rene viner passer godt til retter av lyst kjøtt, f.eks. kalv

Allergener: Sulfitt

Rosèvin

* = Innholder: Sulfitt

Primo Fiore, Angelo Negro e Figli 415,-*

100 % Nebbiolo druer fra vinmarken Monteu roero, lakserosa farge med oransje toner. Frisk, fruktig og rene tomer av bringebær, markjordbær og litt kirsebær. Saftig og fin syrlighet, med lyse frukter i munnen. Flott og stram struktur som gjør den egnet som et godt glass alene eller sammen med salater, kylling, fiskeretter.

 

Château La Gordonne, Vranken Pommery Group 475,-*

Frisk og fyldig rosevin, laget på 3 ulike druetyper, hvorav hoved druen er Grenache. Lys og delikat lakserosa på farge med delikat aromaer av grapefrukt og markjordbær, med et litt urtepreg. Elegant rosevin fra Provence i sør Frankrike God å nyte alene eller til en lunsjrett, men passer også utmerket til salater, lettere fiskeretter og kylling

 

Dessertvin

Chateau Bellevue, Montbazillac 65,-gl.

-Allround dessertvin, og til oster!

 

Recioto della Valpolicella, Monte del Frá 80,-gl.

-Dessertvinen over alle når det gjelder sjokolade!

 

Scheurebe Auslese, Von Buhl 90,-gl.

-Eleganse i glass, og om man liker dessertvin med friskhet!

Allergener i rosèvin og dessertvin: Sulfitt

Cognac / Armagnac

Chateau Montifaud XO kr 125,-

Chateau Montifaud VSOP kr 95,-

Bache XO kr 110,-

Armagnac kr 95,-

Calvados kr 85,-

 

Whiskey

Chivas Regal, 12 years kr 95,-

Jack Daniels kr 89,-

Jameson kr 89,-

Tullamore d.e.w kr 95,-

Macallan, 12 years kr 125,-

 

Likører

¤ = Innholder: melk

Tia Maria kr 79,-

Irish Cream ¤ kr 79,-

Contreau kr 85,-

Drambuie kr 85,-

 

Aquavit og annet brennevin

Lauritz bitter Kr 75,-

Lauritz aquavit Kr 79,-

Gammel Oppland Kr 85,-

Jeger aquavit Kr 85,-

Jegermeister Kr 79,-

Fernet Branca Kr 75,-

Fisherman Shot – sort/grønn Kr 69,-

 

Drinker

¤ = Innholder: melk

Dry Martini Kr 125,-

Irish Coffee¤ Kr 119,-

Baileys med kaffe¤ Kr 89,-

Calypso kaffe Kr 95,-

Jack Daniels, med min vann Kr 115,-

Gin Tonic, Brokers Kr 110,-

Gin Tonic, Tanquray Kr 115,-

Gin Tonic, Himkok Kr 120,-

Vikingfjord Vodka med min.vann Kr 110,-

Bacardi Rom med min.vann Kr 110,-

Bacardi Razz med min.vann Kr 110,-

Havana club 3 years med min.vann Kr 115,-

Captain Morgan Spiced med min.vann Kr 115,-

Vodka med energidrikk Kr 119,-

Fjellbekk Kr 119,-
Kontaktinfo restaurant

Brasserie Fengselet
Storgaten 9, 3510 Hønefoss
Telefon: 32 12 39 70

Kontaktinfo catering

Brasserie Fengselet Catering
Storgaten 9, 3510 Hønefoss
Telefon: 32 12 39 70